De 1e zondag van maart is traditioneel de dag waarop de Heistse heemkring de deuren opent van museum Die Swane op de berg.

Zomaar een idee voor een uitstap op zondagmiddag : kom eens kennis maken met de buitengewoon rijke collectie van ons streekmuseum, want ook voor mensen die het al kennen is er altijd wat nieuws te beleven. 

Als blikvanger wordt dit jaar, naast de prachtige verzameling volkshuisraad en -kledij waarvoor Die Swane het best gekend is, het thema “Vlaanderen, slagveld van Europa” aanschouwelijk voorgesteld.  Daarvoor werd op de 1e verdieping een grote vitrinekast speciaal gebouwd voor het exposeren van een schitterende verzameling historische wapens die we recent konden verwerven.


Ook de radioverzameling werd uitgebreid met enkele mooie aanwinsten. 
Daarenboven gaan er in de loop van het jaar verrassende activiteiten plaats vinden, die uiteraard tijdig zullen aangekondigd worden.  Er komen opeenvolgende thematentoonstellingen, er rijpen nu al plannen om onze te weinig gekende volksmuziek in een aangepast kader ten gehore te brengen en ook om het eeuwenoude weefgetouw terug tot leven te wekken... Of wat dacht je van een zoektocht naar het “geheimzinnig voorwerp van de maand”  ?  Keuze te over in ons museum.  Dus : waarom nog wachten om te
feesten ?

Iedereen is van harte welkom van 14 tot 18 u. elke zondagnamiddag tot einde oktober.   De toegang is gratis.
Heemkring Die Swane
Heist-op-den-Berg